La Fundació Ynglada-Guillot convoca la 59a edició del Concurs Internacional de Dibuix, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, la Fundació Vila Casas i el diari digital d’art Bonart. La convocatòria està oberta a artistes nacionals i internacionals i l’entrega de les obres dels participants tindrà lloc entre l’1 i el 30 d’abril de 2022. Les bases es poden consultar en aquest enllaç.
El concurs Internacional de Dibuix de la Fundació Ynglada-Guillot atorga un premi indivisible de 4.000 € per l’artista guanyador/a, a més de destinar l’obra al museu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Un any més, la Fundació Lluís Coromina col·labora amb aquesta proposta i cedirà l’Espai Isern Dalmau per dur a terme l’exposició de les obres seleccionades pel concurs del 30 de juny al 30 de juliol de 2022.
Els artistes que participin podran presentar només una obra en blanc i negre original i realitzada exclusivament per al concurs, és a dir, una obra que no hagi estat presentada anteriorment en altres concursos o exposicions. Els dibuixos dels concursants poden estar fets amb llapis, carbonet, tinta xinesa, estilogràfica o tinta corrent, sempre amb exclusió de qualsevol coloració.
El jurat d’aquesta 59a edició del concurs estarà integrat per cinc persones: un membre de la Fundació Ynglada-Guillot, que actuarà com a president; un membre de cadascuna de les dues fundacions col·laboradores (Fundació Lluís Coromina i Fundació Vila Casas), i dos crítics d’art o acadèmics de belles arts.
Fundació Ynglada-Guillot
La Fundació Ynglada-Guillot es va fundar l’any 1959, seguint la voluntat de Pere Ynglada Sallent, vidu de la senyora Goergette Guillot Plinois. Actualment es troba ubicada a la seu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, juntament amb la Fundació Güell.
El Concurs de Dibuix es va celebrar per primera vegada el mateix any 1959, i des de llavors s’ha realitzat anualment. Fins l’any 1984, l’exposició de les obres seleccionades es duia a terme al Palau de la Virreina i tots els dibuixos guanyadors van passar a formar part del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Després de tres anys de conflictes interns a la fundació, l’any 1989 la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi va acollir la Fundació Ynglada-Guillot i va impulsar de nou el Concurs Internacional de Dibuix. Des de llavors, la convocatòria d’aquest premi s’ha mantingut viva gràcies a la col·laboració d’actors externs com la Fundació “La Caixa”, la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Vila Casas o la Fundació Lluís Coromina.