“Un altre món” es podrà visitar fins al 30 d’abril a l’Espai Eat Art i forma part del programa Itiner’ART de la Fundació Vila Casas. Una proposta que neix amb l’objectiu d’establir un diàleg amb d’altres centres del territori i difondre, així, l’art contemporani català.
Autors com Chancho o Guinovart participen a “Un altre món”, una proposta d’Itiner’ART de la Fundació Vila Casas i la Fundació Lluís Coromina
La mostra recull la proposta que es va fer l’any 2004 a diversos artistes plàstics -Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada, Xavier Medina Campeny, Joaquim Chancho, entre molts d’altres- perquè aportessin una visió pròpia sobre el nostre planeta; el resultat són 44 treballs escultòrics que representen mons utòpics, imaginats, pensats, manipulats, utilitzats com a metàfora o, simplement, com a vehicle d’expressió d’una concepció estètica.
L’escriptora i periodista Margarita Rivière dedicà a l’exposició un text que, amb ironia i un fi sentit de l’humor, posava de manifest que el món que habitem és un i són molts:
“(..) Tras largos trabajos en solitario, los reunidos exhiben su satisfacción por la obra hecha a partir de una materia prima de uso escolar. La paz impera y, por primera vez, no hay ningún policía protegiendo un evento de tal magnitud. La cumbre se muestra contenta: “Tenemos el mundo en nuestras manos”, dicen sin complejos. Es una evidencia que no necesita comprobación.
Informaciones de primera mano señalan que hay consenso sobre los tres puntos principales de las propuestas de acuerdo. Aunque no es oficial, podemos avanzar una síntesis de los tres puntos: “1- El mundo es diverso. 2- Con el mundo hacemos lo que nos da la gana. 3- Esto es: humor, belleza, pasión, color, sabiduría, arte”. La confirmación de esta propuesta estratégica de largo alcance ha creado enorme expectación. Por el momento no hay más datos, pero crece el interés por ver el mundo al revés y observarlo en posibilidades desconocidas hasta ahora.”